Antikt & Loppis


 2019 flyttade vi 6 km, ner genom skogen till Hässle Dångagård 3. Våren 2020. Under rådande omständigheter har vi beslutat att endast öppna efter överenskommelse, för allas bästa, ni får komma en och en eller gruppvis/ familjevis: Vardag som helgdag. Förmiddag såväl som eftermiddag. Vi är hemma i princip hela tiden. Men för säkerhets skull: Slå en signal innan du vill komma på 0708 444 929. Varmt välkomna önskar PA & Magdalena.


Letar ni efter något speciellt går det bra att skicka en förfrågan. 

Mvh Magdalena & Per -Arne

info@stuffandmind.se"Bästa loppisen på många år", "rena himmelriket", "man vill ha precis ALLT"... är bara några av de positiva omdömen som vi förlänats under senare tid. Varför? Ja, det beror inte på storleken , utan på innehållet. Vi erbjuder handplockade saker och ting, alltifrån möbler till glas, porslin, keramik, textilier, lampor och kuriosa. Vi säljer helt enkelt sådant som vi själva skulle vilja ha. Om det så gäller allmoge, bohemian chic, industristil, lantliv, skandinavisk design eller retro. Varje stil, varje epok, har sin tjusning. Och talar vi trender (man gör gärna det efter att ha jobbat i över 20 år som frilansskribent åt Hus & Hem, Lantliv, Drömhem & Trädgård med flera), så är det mixa som gäller. Särskilt om man föredrar ett personligt hem istället för att bo i en möbelkatalog. Varmt välkommen att botanisera bland våra godbitar. 
  
Bokning efter överenskommelse 0708-444 929

Följ oss gärna  

Vi finns på instagram och Facebook 
Efter att ha samlat prylar i ett långt liv och efter att ha renoverat en del torp blev det lite för mycket "bra att ha ting".
När vi sedan köpte huset Rosenlund som innehaft en gammal lanthandel, där hyllorna fanns kvar från den nedlagda affären och uthuset som en gång varit ett gammalt snickeri så fanns platsen vi behövde för att starta en loppis i liten skala. Det gick över förväntan så efter första sommaren bestämde vi oss för att starta ett handelsbolag tillsammans; det fick namnet Stuff and mind och är numera kanske mer en vintagebutik än en loppis. Men här finns alltifrån handplockade coola retroföremål, fina vintageklänningar, antika allmogeföremål, massor av glas, och rena rama loppisfynden. En del av våra prylar har även använts som styling/rekvisita till ett och annat inredningsreportage.
  Prylar är kul och inspirerande, speciellt att hitta de där lite udda sakerna är kul. 
Att kunna göra sitt hem vackert och annorlunda för en billig peng är ännu roligare. 
Att dessutom gynna miljön när man handlar second hand, vintage, antikt och begagnat 
tillfredställer än mer.
Efter fem år i Fagerhult har vi nu flyttat 6 km genom skogen ner till Hässle Dångagård, där har vi tillgång till en stor gammal lada, så varför inte använda den för fortsatta Loppis de Luxemöten, med alla er roliga, intressanta och berikande människor.

Vi köper och säljer begagnat; möbler och inredningsting, vintage, retro, antikt och kuriosa, en och annan kurs lär det väl också bli för Magdalenas del och Per-Arne skriver när lusten faller på :)
(uppdaterar foton lite då och då) 


Gallerifoton

obs! en del möbler och ting kan vara sålda
Per-Arne
                                                             

                                                                          Magdalena


 
                                                         


                                 
                          
Pinnstolar är vi alltid på jakt efter!

                                
Kökspallar likaså!   Trasmattor i mängder både nya och äldre i många färgkombinationer!

Gammalt medicinskåp och antika charmigt slitna ljusstakar


 Vi har alltid ett stort antal lampor hemma. Konst likaså!


IRA burkar - dansk design. samlarobjekt!

    
Ka man ha en vackrare inredningsdetalj än en gammal Halda? Antik stämpelhållare, väckarklocka från 70 talet, Retro-filmkamera, svart japansk kameraväska, antik hålslagare Allt på bilden sålt
Glas, glas, glas, vi hittar ständigt nytt fantastiskt glas från glasriket.


Att sätta priser på vintage/secondhand prylar är idag lite lättare pga nätet. Vår omgivning guidar oss också, alltifrån våra kunder som delar med sig av tips och kunskaper, till butiker och loppisar i vår närhet.  Priserna hos oss vill vi ska hamna på en "lagomnivå" inte så billigt som den billigaste garageloppisen....vi vill ha lite mer kvalité och ordning...och inte så dyrt som antikaffärerna och "Blocketpriserna" runt Stockholm. Så är du prismedveten och vill hitta lite udda ting kan du göra bra fynd hos oss. Hör gärna av dig om du undrar över något eller vill att vi ska skicka något kompletterande foto.